Madencinin ablasından Erdoğan'a: "Kardeşim 10-15 gün önce 'Burada gaz kaçağı var bizi patlatacaklar' demiş"

TAKİP ET

Hayatını kaybeden madencinin ablasından Erdoğan'a: "Kardeşim 10-15 gün önce 'Burada gaz kaçağı var bizi patlatacaklar' demiş. Nasıl ihmal oldu? Kardeşim göz göre göre şehit oldu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 41 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

Bartın'ın Amasra ilçesinde patlamanın olduğu maden ocağına gelen Erdoğan, ilk olarak maden sahasında inceleme yaptı. 

Burada açıklama yapan Erdoğan, "Amasra bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, birileri bununla dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmek lazım" açıklamalarında bulundu.

"41 ŞEHİDİMİZE HAMDOLSUN ULAŞTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Rabbime hamdediyorum. Dün akşamdan bu yana 24 saati bulmadan neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık"

 

"KARDEŞİM GÖZ GÖRE GÖRE ŞEHİT OLDU"

Açıklamalarının ardından, taziye dileklerini iletmek üzere Bartın'ın Makaracı köyüne gelen Erdoğan, hayatını kaybeden madencinin ablasının tepkisiyle karşılaştı: "Kardeşim 10-15 gün önce 'Burada gaz kaçağı var bizi patlatacaklar' demiş. Nasıl ihmal oldu? Kardeşim göz göre göre şehit oldu."

erdoğan gündem bartın makaracı köyü Amasra