Lütfü Türkkan belge paylaştı: Afgan kaçaklar, Türkiye'de 'sığınmacı' olma yolunda!

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Afganistan'dan gelen kaçak göçmenler için dikkat çeken bir iddiada bulundu. Türkkan, 'Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşımız kapıdan çevrilirken, onlar şehir hastanelerinde tedavi bile oluyor' dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından Afgan kaçaklar hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Kaçakların kayıt altına alınıp hastane hizmetleri almaya başladığını vurgulayan Türkkan konuyla ilgili belge de paylaştı

"TÜRKİYE’YE KAÇAK GELMİYORLAR "
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi daha öncesinde Afgan göçmenler için, Pakistan'ın Afganistan sınırının açık kalmasının önemli olduğunu, bazı kişilerin de İran üzerinden Türkiye'ye seyahat edebileceğini söylemişti. Türkkan, Afgan kaçakların Türkiye’ye kaçak gelmediklerini, ABD ile yapılan ve kamuoyuna açıklanmayan bir anlaşma ile geldiklerini öne sürdü. 

"YOL İZİN BELGESİ VERİLİYOR"
Türkkan paylaşımında, Kayseri Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Afgan bir kaçağa Kayseri’den Ankara’ya gitmesi için yol izin belgesi verildiğini de aktardı.

Türkkan, yine Kayseri Şehir Hastanesi’nde Afgan uyruklu bir göçmenin tedavi edildiğine dair hastane fişini “Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşımız kapıdan çevrilirken onlar şehir hastanelerinde tedavi bile oluyor” diyerek paylaştı.

lütfü türkkan afgan kaçak afganistan sağlık hastane yol belgesi