Lütfü Savaş, 'Hatay depreme hazırlıklı?' mı sorusunu yanıtladı: "Hatay, yıkıcı bir depreme hazırlıklı değil"

TAKİP ET

2 hafta önce söylemişti. Kahramanmaraş'taki depremle tekrar gündeme geldi. Lütfü Savaş: "Hatay, yıkıcı bir depreme hazırlıklı değil."

Kahramanmaraş’taki deprem Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan diğer illeri de etkiledi. Fatih Altaylı’nın Haber Türk’te yayınlanan programına katılan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Şehirde durum çok kötü. 1200 civarında bina yıkıldı. Acil kurtarabileceğimiz insanlara yöneldik. Bir belediyenin altından kalkamayacağı büyüklükte bir felaket. Arama/kurtarma ekiplerine ihtiyacımız var" dedi.

Lütfü Savaş’ın 2 hafta önce katıldığı, moderatörlüğünü Cansu Canan Özgen’in üstlendiği '40' adlı programda “Hatay, yıkıcı bir depremin tekrarına hazırlıklı mı?" sorusuna verdiği cevap, Güneydoğu’daki korkunç depremden sonra tekrar gündeme geldi. 

HATAY YIKICI BİR DEPREME HAZIRLIKLI DEĞİL! 

"Değil! Hazırlıklı olması için genel hükümetle belediyelerin işbirliği yapması lazım. Biz, ne kadar yazı göndersek özellikle bakanlıklara, bunların çok büyük kısmı bize cevap olarak bile gelmiyor. Antakya'nın en üst mahallelerinde heyelan bölgesi vardır, bir kısmı mezarlık olarak kullanılan, 37 dönümlük bir arazi, orayla ilgili bir kentsel dönüşüm istedim, her şeyi yaptık, 5 buçuk yıldır bize bakanlık cevap bile vermiyor!

Cevap vermeyen bakanlıkla deprem işgüdümünü yapıp da, depremden korunmak için ne yapabilirsiniz?  Hükümet bizleri yok sayıyor görmezden geliyor  Bütüncül bir politika, bütüncül düşünen hükümet ve belediyelerle birlikte olur. Maalesef hükümet bizleri yok sayıyor, görmezden geliyor!"

lütfü savaş haber gündem hatay deprem