Lütfi Elvan istifa mı edecek? Lütfi Elvan, Erdoğan'ı alkışlamadı

TAKİP ET

AKP'nin grup toplantısında dikkat çeken anlar yaşandı. Erdoğan'ın ekonomik gelişmelere değinerek "Faizi savunanla beraber olmam, olamam" dediği anları bütün salon alkışlarken, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın Erdoğan'ı alkışlamadığı görüldü. Geçtiğimiz günlerde ise Lütfi Elvan'ın istifa ettiği ancak Erdoğan'ın 'şimdilik kabul edilmediği' iddia edilmişti.

Türk Lirası dolar karşısında erimeye devam ederken, AKP'de de ekonomi üzerinden dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, ekonomik gelişmelere değinirken üstü kapalı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı eleştirdi.

Erdoğan'ın "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" sözleri bütün salon tarafından alkışlanırken, Lütfi Elvan'ın alkışlamadığı görüldü.

LÜTFİ ELVAN'IN İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Geçtiğimiz haftalarda ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu ancak "şimdilik kabul edilmediği", Elvan'ın yerine göreve yeniden Berat Albayrak'ın getirileceği iddia edilmişti. Elvan’ın, Albayrak döneminde atanan Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile para politikaları konusunda anlaşamadığı, "bakanlıktaki bazı bürokratlara sözünü dinletemediği" öne sürülmüştü.

ELVAN NE DEMİŞTİ?
TL’de sert değer kaybı devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan dün “Enflasyon cephesindeyse, maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümeyi sürekli kılmanın ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor.” açıklaması yapmıştı.

Elvan “Her bir kurumun, kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir biçimde gösteriyoruz" demişti.

lütfi elvan ekonomi dolar faiz merkez bankası erdoğan hazine ve maliye istifa