Lösante'ye onay!

TAKİP ET

Uzun yıllardır tartışma konusu olan ve Bakanlığın açılma izni vermediği LÖSANTE'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Vakıf, hastanenin bir kısmının koronavirüs kapsamında kullanılması için izin istedi.

LÖSEV; 20015 yılında tamamen bağışlardan oluşan bütçe ile 400 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en donanımlı hastanelerinden biri olarak LÖSANTE’yi açtı. Sadece 75 yatak için Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alınabilen hastanede 325 yatak atıl durumda beklemekte.. Uzun zamandır Sağlık Bakanlığı ile tam kapasite ruhsat alabilmek için görüşme yapan vakfın tüm çabaları sonuçsuz kaldı.

Covid-19 salgını ülkemizde de görüldükten sonra LÖSANTE de bu mücâdelede yer almak için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 30 Mart’ta yapılan başvuruya, Sağlık Bakanlığı onay vererek LÖSANTE’nin de bu mücâdelede yer almasına izin verdi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer, şunları söyledi: “Ağır ve ciddi korona hastalarında ölümler azalabilir. Korona hastalığı geçirmiş hastalardan alınarak ağır yoğun bakım korona hastalarına verilecek plazma tedavisi için LÖSEV/LÖSANTE Hastanemizin yazılı bilimsel başvurusuna Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulundan olumlu izin verildi. Bunun yanı sıra Mezenkimal Kökhücre Nakli yöntemi ile tedavi olanaklarımıza da olumlu izin verilmesi beklenmektedir. Tüm bu bilimsel araştırmalar için üniversiteler ile ortaklık istenecektir. Giderler LÖSEV Araştırma Fonu’ndan karşılanacak olup hastadan ücret talep edilmeyecektir.

chp 23 nisan