Londra'da GPS takılan çöp Adana'ya kadar böyle geldi: Görüntüler şaşkınlık yarattı

TAKİP ET

Bloomberg, Türkiye'nin nasıl Avrupa'nın plastik çöplüğü haline geldiğini gözler önüne seren bir video yayınladı. Londra'da GPS takılan bir çöp, ülkeleri değiştirerek Adana'ya kadar geldi. Ancak asıl şaşırtan olay, çöpün geldiği yerin bir geri dönüşüm merkezi olmaması oldu. İşte detaylar...

İngiltere'nin başkenti Londra'daki TESCO isimli bir marketten alınan çöp poşeti Adana'ya geldi. O anları ortaya çıkaran Bloomberg muhabiri Kit Chellel'in videosu dikkat çekti.

Kit Chellel, marketten aldığı üaldığı 3 çöp poşetine GPS yerleştirdi. Çöplerin nereye gittiğini takip eden Chellel, o anları videoda anlattı.

Chellel'in GSP taktığı 3 çöp poşetinden 1'i Londra'da kaybolurken 2'si ülke değiştirdi. Londra'dan limanla Hollanda'ya ardından Almanya'ya gelen 2 çöp bir süre sonra Polonya'dan Türkiye'ye geldi. 

Londra'dan Adana'ya kadar gelen çöplerin toplandığı yer ise şaşkınlık yarattı. GPS'i takip ederek çöpün bulunduğu yere gelen gazeticler, buranın bir geri dönüşüm tesisi olmadığını, çöplerin başka bir yere dökülmek üzere burada açıkta bekletildiğini ortaya çıkardı.
 

londra adana ingiltere gps çöp geri dönüşüm