Liseye Şenay Aybüke Yalçın isminin verilmesine karşı çıktılar!

TAKİP ET

Balıkesir Edremit Körfez Anadolu Lisesi'nin adının Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesine karşı çıktılar. Lisenin eski mezunlarının yer aldığı bir grup Aybüke Yalçın'ın ismini lisede istemediklerini belirtirken skandal ifadeler kullandılar.

AHMET KUT / AYKIRI

Balıkesir Edremit’te, imece usulü yardımlaşma ile inşa edilen ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi’nin Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesine eski mezunlardan skandal bir tepki geldi.

Batman’ın Kozluk ilçesinde öğretmenlik yaptığı 2017 yılında bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimi ile “Şehit öğretmenlerin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz” denilerek Edremit’te bulunan Körfez Anadolu Lisesi ile değiştirilmişti. Okulun eski mezunları sosyal medya gruplarından yaptığı paylaşım ile bu değişikliği istemediklerini belirttiler.

"Edremit Lisesi’ni geri istiyoruz" başlığı ile yapılan açıklamada, Edremit Lisesi Mezunları Derneği’nin isim değişikliği için iptal davası açtığı belirtildi. Dava dilekçesinin hukuki, tarihi ve sosyal gerekçeler içerdiğini belirten açıklamada okulun yerleşik olan orijinal adının kullanılması talep edildi. 

“BEDAVADAN NAM SAHİBİ OLUNMAZ”
Mezunlardan olduğu iddia edilen Sinan Tortum’un paylaşımına göre Edremit Lisesi Mezunları Derneği’nin avukatı Ali Murteza Helvacıoğlu, “Bu okul kendi topladığı para ile imece usulü yapılan bir okuldur. Devletin değil. Halkın önde gelen isimlerinin ön ayak olması ile yapılmıştır. Bedavadan nam sahibi olunmaz.” açıklamasını yaptı. 
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın için “Bedavadan nam sahibi olunmaz”  diyerek açılan isim değişikliği davasının iptaline çok sayıda tepki geldi. 

Öte yandan Edremit Liseliler Platformu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “ Şehit öğretmen kardeşimiz, canımız, ciğerimiz Şenay Aybüke Yalçın’ı rahmetle anıyoruz.” İfadesi yer alırken dava sonucu aleyhine çıkmaları durumda dahi isim değişikliğinin iptali için mücadele edecekleri belirtildi.

Şehit Aybüke Yalçın unutulmadı!

şenay aybüke yalçın edremit köfrez anadolu lisesi şehit öğretmen