LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? LGS ne zaman, saat kaçta? LGS sınav yeri öğrenme...

TAKİP ET

Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisinin merakla beklediği tarih yaklaştı. Bu hafta sonu Türkiye genelinde LGS sınavı heyecanı yaşanacak. İşte LGS ile ilgili merak edilenler...

Liseye Geçiş Sınavı’na sayılı günler kaldı. Sınava girecek olan 8. sınıf öğrencileri de LGS giriş belgesi nasıl alınır? LGS saat kaçta? LGS sınav yeri nasıl öğrenilir? gibi sorularına cevap arıyorlar. İşte tüm bu soruların cevapları...

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
Milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı, 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav, 09.30- 12.50 saatleri arasında iki oturum şeklinde yapılacak. İlk oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.50’de başlayacak. 

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.

LGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 
Öğrenciler koronavirüs sebebiyle LGS’ye kendi okullarında girecekler. Sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak ve onaylanıp öğrencinin sınava gireceği salonda hazır tutulacak. 

LGS GENELGESİ 
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine, Liselere Giriş Sınavı tedbirleri genelgesi gönderdi. 

Genelgeye göre, sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00 - 16.00 saatleri arasında, 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00 - 10.00 saatleri arasında açık olacak. 

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü, sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

LGS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Sınav sonuçları 30 Haziran’da https://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacak.

lgs sınav lise sınav giriş belgesi sınav yeri lgs sonuç meb okul