LGS 2022 ne zaman yapılacak? LGS'nin tarihi belli oldu

TAKİP ET

Liselere Giriş Sınavı (LGS)'nin yapılış tarihi belli oldu. LGS ne zaman yapılacağı konusunda ortaya atılan iddialara Milli Eğitim Bakanı son noktayı koydu. LGS sınavı, 5 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

Öğrenciler, LGS başvuruları ve sınav tarihini merakla bekliyordu. 2022 yılı LGS sınavının ne zaman yapılacağına ilişkin iddialar MEB Bakanı'nın açıklamalarıyla resmiyet kazandı.

LGS (LİSELERE GİRİŞ SINAVI) TARIHİ BELLİ OLDU! LGS NE ZAMAN YAPILACAK? LGS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın 5 Haziran 2022'de düzenleneceğini açıkladı.

Özer, "5 Haziran 2022 tarihinde LGS sınavını yapacağız. Biz öğrencilerimize yardımcı kaynaklarla her türlü destekte bulunuyoruz. Çok stres yapmadan, rahat bir şekilde hazırlanabilecekler" dedi.

Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları:
''Meslek eğitimi ülkelerin kalkınmalarında en önemli araç. Eğer siz mesleki eğitimi dizayn etmezseniz, mezunların iş hayatına girdiklerinde eksikleri ortaya çıkar. Bizim MEB olarak en önem verdiğimiz tür mesleki eğitim. Özellikle burada yaptığımız en önemli kırılma noktası. İşverenlerin bu eğitimlerin her noktasında olması. Tüm sektör temsilcilerinin hepsini eğitim her noktasına dahil ettik. Sürekli bir yenilenme içerisindeyiz. Mesleki eğitimin kalitesiyle ilgili işverenlerle birlikte planlıyoruz. İşverenler başarılı öğrencilere burs takviyesinde bulunuyorlar ve mezun olduklarında istihdam sağlıyorlar.
 

lgs sınavı lgs ne zaman meb lgs 2022