Leyla'nın babası için Türkiye devreye girdi

TAKİP ET

İsveç'te yaşayan Samira ve Leyla kardeşlerin yardım çağrısına Türkiye'den yanıt geldi. Babalarının durumu hakkında endişe duyan iki kız kardeşe yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, ambulans uçaklarının İsveç'e havalandığını açıkladı.

İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Samira ve Leyla Gülüşken geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir paylaşımda bulunarak yardım istemişlerdi. 

Samira Gülüşken, “ Ailemle birlikte İsveç’te yaşıyoruz Babam 11 gün önce ateş yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı. Endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler. Bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ancak bize dönüş sağlamadılar.” ifadelerinde bulunmuştu.

Ardından sosyal medyada bir video paylaşarak yardım çağrısında bulunan Leyla Gülüşken’in ifadeleri kısa süre ardından Türkiye’de gündem olmuştu.

ÖZEL UÇAK GÖNDERİLİYOR
Bugün sabah saatlerinde Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sevgili Leyla sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor. İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler.” ifadelerini kullandı.
   

leyla gülüşken bakan koca sağlık bakanlığı haber samira gülüşken