KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

TAKİP ET

Milyonlarca üniversite adayının beklediği 2021 yılı üniversite tercihleri açıklandı. Okulların açılmasına kısa bir süre açıklanan yerleştirme sonuçlarıyla üniversite adayları, kazandığı üniversiteye başlama heyecanı içerisinde. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları başladı. "2021 KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar?' sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler bu kez de üniversiteyi kazandıkları illerde kalacak yer ayarlama telaşı içerisinde. KYK yurdu için başvuru tarihlerini bekleyen öğrenciler, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle üniversitelerine gidemeyenler ve bu yıl ikinci sınıfa geçen öğrenciler de başvuru için detayları araştırmaya başladı.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI
KYK 2021 yurt başvuruları başladı. Başvurular 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarına yeni dönem yurt başvurularının başladığını açıkladı.

Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;
"Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek.Yurtlarımıza başvurular başladı. Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz."

KYK YURT BAŞVURU LİNKİ
KYK yurt başvuruları "https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu" adresinden gerçekleştiriliyor.

Yurt başvuruları başlar başlamaz, sitenin çöktüğü görüldü. 

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler başvuruları e-Devlet üzerinden yapacaklar. Üniversite öğrencileri, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı altındaki "Yurt Başvurusu" ile "Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu" ekranlarından gerekli bilgileri doldurması gerekiyor.

KYK YURTLARININ ÜCRETLERİ NE KADAR?
Yeni eğitim öğretim döneminde yurt ücretleri aylık en az 200 TL olacakken yeni yapılan ve görece diğer yurtlardan daha iyi imkânları bulunan bazı devlet yurtlarının ücretleri 200-340 TL arası olacak. Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito vermek zorundadır.

kyk yurt kyk yurt başvurusu üniversite öğrenci kyk yurt