KYK'dan skandal talep: Öğrencilerden Teknofest için yurdu boşaltmaları istendi!

TAKİP ET

KYK, mağduriyet yaratacak bir karara imza attı. İstanbul Atatürk Kız Yurdu'nda kalan öğrencilerden Teknofest etkinliği nedeniyle yurdu boşaltmaları ve İstanbul'daki başka yurtlara gitmeleri istendi.

İstanbul'da 21-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (Teknofest)'ne katılım sağlayacak yarışmacılar için KYK yurdunda kalan öğrencilere "belirlenen tarihler arasında, başka bir yurtta kalın" dendi. 

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan Teknofest'e, Türkiye'nin dört bir yanından havacılık ve teknoloji alanında proje üreten gençler katılıyor. Türkiye'nin en geniş kapsamlı teknoloji festivali 21-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenirken Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden festivale katılacak öğrenciler KYK yurdunda barınacaklar. KYK yurdunda barınacak yarışmacılar için üniversitelerin başlamasına kısa süre kala KYK yurdunda kalan öğrencilere skandal bir e-posta gönderildi.

İstanbul Atatürk Kız Öğrenci Yurdu tarafından öğrencilere gönderilen e-postada, "Yurdumuz, Teknofest katılımcılarını barındıracağından dolayı kayıtlı öğrencilerimizin İstanbul'a dönmeleri halinde 13-26 Eylül tarihlerin arasında sınav, staj ve eğitim etkinliğini gösterir belgeleriyle birlikte İstanbul'daki diğer KYK yurtlarına gitmeleri gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan İstanbul Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, KYK yurdunda kalan öğrencilere dönüş tarihleri ile ilgili "27 Eylül tarihinden itibaren yurtla iletişime geçip bilgi alınabilir" dedi.

Yurda asılan duyuruda ise halihazırda misafir kalan öğrencilerin 12.09.2021 Pazar günü öğrenci işlerine gidip misafir ilişkilerini kesmesi ve 13.09.2021 tarihinde mesai saatleri içerisinde yurttan ayrılmaları istendi.

 

kyk öğrenci istanbul yurt üniversite teknofest kyk yurdu