KYK bursu ne kadar oldu? 2023 KYK kredi burs ücreti

TAKİP ET

Milyonlarca öğrenci, kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 yılında öğrencilere ödenecek KYK kredi ve burs ücretinin ne kadar olacağını merak ediyordu. Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklama ile 2023 yılının kredi burs ücretini Bin 250 liraya çıktığını belirtti. İşte 2023 yılı KYK kredi burs ücretleri ile ilgili tüm detaylar.

Milyonlarca öğrenci 2023 yılında KYK kredi ve burs ücretlerinin ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

2023 yılına sayılı günler kala kredi ve burs ücretlerinin ne kadar arttırılacağı merakla bekleniyor.

Cımhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kredi ve burs ücretleriyle ilgili açıklama yaptı mı?

-2023 yılı kredi ve burs ücretleri ne kadar oldu?

-2023 yılı KYK kredi ücreti ne kadar oldu?

-2023 yılı KYK burs ücreti ne kadar oldu?

-2023 yılı karşılıksız alınan burs ücreti belirlendi mi?

2023 yılı KYK burs ve kredi ücretleri ne zaman hesaplara yatacak?

İŞTE YENİ KREDİ VE BURS ÜCRETİ İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan az önce biten Kabine Toplantısı'nın ardından milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs ücretleri ile ilgili yeni rakamları açıkladı.

2023 yılında geçerli olacak kredi ve burs ücretlerinin yeni rakamı için şu açıklama yapıldı;

"Yeni bir sosyal yardım faaliyeti de gençlerimize, öğrencilerimize sesleniyorum. Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup devlet okulunda okuyup dereceye giren öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar destek vereceğiz. YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkına sahip olan öğrencilerimize başarı destekleri sağlayacağız. Aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bu program için 1,5 milyar liralık kaynak ayırdık.

Düzce ve çevresinde yaşanan depremin etki alanındaki esnaf ve sanatkarına da müjde vermek istiyorum. Bu bölgedeki esnaf ve sanatkarımızın kredi ödemelerini 3 ay süreyle erteliyoruz. Böylece 7 binden fazla esnaf ve sanatkarımız 700 milyon liralık kredi ödeme yükünü 3 ay süreyle erteleme imkanına kavuşmuştur.

Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını hatırlayın biz göreve geldiğimizde 45 lira veriyorlardı. Bu yıl itibarıyla lisansta 850 lira idi. Şimdi bunu 850 liradan 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700 liradan 2500 liraya, doktorada 2550 liradan 3750 liraya yükseltiyoruz. Ayrıca temmuz ayında daha önce kredi almış öğrencilerimizin geri ödemelerindeki güncellemeleri silerek sadece ana para ödemelerini sağlayan bir düzenleme yapmıştık. Barınma yardımını da 750 liradan 1800 liraya çıkardık. Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

kyk burs kyk kredi kyk 2023 yeni rakam 2023 burs ücreti 2023 kyk kredi