KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021-2022 KYK burs sonuçları...

TAKİP ET

Milyonlarca üniversite öğrencisi başvuruları 10 Kasım'da biten KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanı da burs ve kredi sonuçları hakkında açıklama yaptı. KYK burs sonuçları e-Devlet'ten öğrenilebilecek. İşte KYK burs ve kredi sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar...

Milyonlarca üniversite öğrencisi 10 Kasım'da sona eren kredi burs başvurularının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Öğrenciler KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorularına yanıt arıyor. Geçen sene başvuru sonuçları 7 Aralık'ta erişime açılmıştı. İşte, KYK burs ve kredi sonuçlarıyla ilgil itüm detaylar...

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman açıklanacağına dair net tarih verilmedi. Sonuçların Aralık ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

KYK burs ve kredi başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANINDAN AÇIKLAMA
10 Kasım'da sona eren KYK başvurularının ardından gözler sonuçlar için yapılacak olan resmi açıklamaya çevrilmişti. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, konuya ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Kasapoğlu açıklamasında, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' dedi.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?
Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde devlet tarafından öğrencilere sağlanan burs ödemeleri bir eğitim yılında 12 kez yapılıyor. Öğencilerin her ay başında T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi gerçekleşiyor. 

Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkarılmıştı. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.
 

BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KREDİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya geçici olarak uzaklaştırma,

• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,

• Öğretim kurumunun kapatılması,

• Bakanlığa bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alınması,

• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

• Başarısız olma,

• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,

 

 

• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

• Öğretim kurumunun kapatılması,

• Bakanlığımıza bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alma,

• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

kyk burs kredi kyk burs kyk kredi kyk sonuçları kyk burs sonuçları kyk kredi sonuçları