KYK Burs ve kredi sonuçları açıklandı! E-devlet KYK burs kredi sonuç sorgulama ekranı!

TAKİP ET

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. İşte sonuç sorgulama ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI
KYK burs ve kredi sonuçları "https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-ve-burs-sorgulama" adresinden öğrenilebilir. 

TAAHHÜTNAME ONAYINA DİKKAT Sonuçlar açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı takdirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.
KYK BURS KREDİ KAÇ LİRA?
Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkarılmıştı. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.

KYK BURS KREDİ NE ZAMAN ÖDENİYOR 
İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

kyk burs kredi kyk burs kredi üniversite öğrenci e devlet