KYK 2022 burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi ücreti ne kadar? Burs ve kredilere zam bekleniyor

TAKİP ET

KYK yurt başvurularının başlamasının ardından kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan başvuruların bu yılda Kasım ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. Ayrıca KYK burs ve kredi ücretlerine zam bekleniyor. İşte detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu üniversite kayıt sürecinin başlamasının ardından geçtiğimiz gün dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şimdi gözler KYK burs ve kredi başvuru ile ilgili yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki 2022 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK bursundan kimler faydalanabilir?

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK burs ve kredi başvuru tarihleri ile ilgili henüz açıklamada bulunmadı.

Bilindiği üzere KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz yıl 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yaptı.

KYK KREDİ VE BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2022 yılı KYK burs ve kredi ücretleri lisans öğrencileri için 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri için 1700 TL ve doktora öğrencileri için 2550 TL idi. 2022-2022 eğitim öğretim yılında ise burs ve kredi ücretlerine yüzde 35'e varan zam gelmesi bekleniyor. 

Kredi ve burs ücretlerine yüzde 30 zam gelmesi halinde 850 TL olan burs ücreti 1100 TL'ye, yüzde 35 zam gelmesi halinde ise 1450 TL'ye yükselecek.

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Burstan yararlanacak öğrenciler,

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

 

KYK KYK burs KYK kredi KYK burs ve kredi