Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un son hali şaşkına çeviriyor: Eski halinden eser kalmadı, zayıfladı

TAKİP ET

Kuzey Kore'de lider Kim Jong-Un, devlet medyası tarafından önceki gün yayımlanan yeni fotoğraflardaki son hali dünya basınında gündem oldu. Jong-Un'un son hali şaşkına çeviriken, midesine kelepçe taktırdığı ve bu sayede kilo verdiği öne sürüldü.

Kuzey Kore'de lider Kim Jong-un, devlet medyası tarafından önceki gün yayımlanan yeni fotoğraflarda hiç olmadığı kadar zayıf göründü. Yetkililer, Kim'in halkı için daha az yediğini belirtirken, 37 yaşındaki liderin sağlık sorunları olduğuna dair iddialarını reddeti.

37 yaşındaki liderin yeni yıla ilişkin konuşma yaptığı toplantıdaki görüntülerini ülkenin yerel haber ajansı KCNA paylaştı.

"MİDESİNE KELEPÇE TAKTIRDI"
Kim Jong-Un’un bu yılın başından bu yana yaklaşık 20 kilo verdiği belirtilirken, bu kilo kaybında midesine taktırdığı kelepçenin etkisinin olduğu iddia edildi.

İngiltere merkezli The Sun gazetesi, Kim Jong-Un’un günlük beslenmesi hakkında da detayları açıkladı. Buna göre, Kuzey Kore lideri, bir gecede en az bir şişe şarap içerken, yanında İsviçre peyniri, havyar ve ıstakoz yemeyi tercih ediyor. The Sun, halkının yoksulluk içinde yaşadığı bir ülke liderinin yaşadığı saltanata da dikkat çekti.

Kuzey Kore’de gerçekleşen ve Kim Jong-Un’un liderlik ettiği geleneksel parti toplantısına üst düzey hükümet yetkilileri ve ordu generallerinin katıldığı açıklandı. Toplantıların kaç gün süreceği ile ilgili net bir bilgi paylaşılmazken, içeriğinin 2022 yılında hükümetin uygulayacağı politikaları içerdiği tahmin ediliyor.

Kim Haziran ayında COVID-19 kısıtlamalarının ve yaşanan sel felaketlerinin ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini belirterek gıda kıtlığı konusunda uyarıda bulunmuştu. Kim, ülkedeki gıda durumunun “endişe verici” olduğunu belirterek, yetkilileri tarımsal üretimin artırılması yönünde harekete geçmeye çağırmıştı.

kuzey kore kim jong un zayıfladı zayıf son hali