Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, dünyayı böyle tehdit etti

TAKİP ET

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin caydırıcı saldırı yeteneklerini geliştirmeye devam edeceğini duyurdu. Kim Jong Un, "Durdurulamaz bir askeri güç olacağız" dedi.

Kıtalararası balistik füze denemelerine devam eden ve bölgeyi alarm durumuna geçiren Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'dan, gerilime neden olacak yeni açıklamalar geldi.

Kim Jong Un, ülkesinin caydırıcı saldırı yeteneklerini geliştirmeye devam edeceğini ve “durdurulamaz bir askeri güç” yaratacağını duyurdu.

Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı’nda (KCNA) yer alan habere göre, geçtiğimiz perşembe günü fırlatılan füzenin geliştirme sürecinde katkısı bulunan yetkililer, bilim adamları, teknisyenler ve işçilerle bir araya gelen Kim, “Ancak caydırıcı vuruş yetenekleriyle, kimse tarafından durdurulamayacak ezici bir askeri güçle donatıldığınızda bir savaşı önleyebilir, ülkenin güvenliğini garanti edebilir ve emperyalistlerin tüm tehditlerini ve şantajlarını bertaraf edebilirsiniz” dedi.

Kim’in, ayrıca yeni füzenin ABD’nin herhangi bir askeri hamlesini caydırmaya yardımcı olacağını da kaydettiği aktarıldı. Ülkenin füze programına atıfta bulunan Kim’in, “Tüm zorluklara rağmen savunma faaliyetlerine sıkı sıkıya bağlı kalınacağını” vurguladığı belirtildi.

kuzey kore kim jong un balistik füze savaş tehdit