Kürsüden Öcalan'ı andığı için gözaltına alınan avukat Aryen Turan, serbest bırakıldı

TAKİP ET

İzmir Barosu seçimlerinde, konuşmasını Abdullah Öcalan'ın sözleriyle bitirdiği için gözaltına alınan avukat, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Barosu Genel Kurulunda yaptığı konuşma esnasında, “Türkiye devletinin askeri operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair bilgiler ulusal ve uluslararası mecralarda dillendirilmektedir ancak yetkililerce bugüne kadar bu bilgilerin soruşturulduğuna dair yalanlamak dışında en ufak bir açıklama yapılmamıştır.” ifadesini kullanan Turan hakkında gözaltı kararı verilmişti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

İzmir'de dün bürosundan çıkarken gözaltına alınan İzmir Barosu kayıtlı avukat Aryen Turan, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Avukat Turan'ın, ifadesi alındıktan sonra ardından yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı bildirildi.

İzmir Barosu'nun 22 Ekim'de yapılan genel kurulunda konuşan avukat Aryen Turan hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonları ile ilgili iddiaları nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İŞTE O KONUŞMA

 

İzmir Barosu Genel Kurulunda kürsüden Abdullah Öcalan'ı anan avukat gözaltına alındı!

İzmir Barosu seçimlerinde skandal konuşma!

Aryen Turan öcalan avukat kimyasal silah