"Kürdistan" yazılı şapkaları yaktıran MHP'li başkana AKP'den tepki!

TAKİP ET

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Refik Kurukız, Irak'a ihraç edilmek için üretilen ve üzerinde "Kürdistan" yazan şapkaları toplatarak, üretim tesisi önünde yaktırmıştı. Yaşanan olay sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, "Keşke yaşanmasaydı." yorumunda bulundu. 

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçesindeki bir atölyede, üzerinde "Kürdistan" yazan şapkalar üretildiği haberi üzerine zabıta ekipleri göndererek söz konusu ürünleri toplamıştı. Irak'taki bir parti için hazırlandığı öğrenilen şapkalar yine aynı üretim tesisi önünde ateşe verilerek kullanılmaz hale getirilmişti.  AKP'Lİ İL BAŞKANI RAHATSIZ OLDU
Haberlere de yansıyan olay sonrası gazetecilerin sorusunu yanıtlayan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız'ın şapkaları yakmasına tepki gösterdi.

Mumcu, "Şalpazarı Belediye Başkanımızın olayında, belediye başkanımızın kendisine ait olan ve kiraya verdiği bir binada, bir telefon gelmesi sonucu 'Senin binanda böyle bir durum var haberin var mı?' şeklinde gelen mesaj doğrultusunda oraya gitmesiyle duygusal davrandığını düşünüyorum. Daha itidalli olunabilirdi. Sonuçta burası Trabzon. Böyle bir hassasiyet olabilir. Daha itidalli olunabilirdi. Ama sonuçta böyle bir şey yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Duygusal davrandığını düşünüyorum. İşletme sahibiyle görüşemedim." ifadelerini kullandı.

akp trabzon mhp şalpazarı şapka