Kurban bayramında toplu ulaşım ücretsiz mi? Bayramda otobüs, metro bedava mı?

TAKİP ET

Kurban bayramının gelmesiyle birlikte vatandaşlar toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. '2022 Kurban Bayramında otobüsler, metro ve metrobüs, marmaraya ücretsiz mi?' araştırıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana toplu taşıma ücretsiz mi? İşte detaylar...

Kurban bayramı 9 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi Kurban bayramı boyunca da birçok ulaşım aracı ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verecek. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı ve 15 Temmuz'da Marmaray, Başkentray ve İzban'ın ücretsiz olacağını bildirdi.

Kararı duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın mesajında, "Kurban Bayramı'nda ve 15 Temmuz'da; Marmaray, Başkentray, İzban ücretsiz hizmet verecektir. İyi bayramlar!" denildi.

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İETT tarafından yapılan açıklamada "Kurban Bayramı ve devam eden günlerde Metrobüs hattı ve İETT seferleri ağırlıklı olarak Cumartesi sefer planına göre yapılacak. İki yeni kurban kesim noktası için iki geçici hat açılacak. Peronlarda yedek araçlar bulundurularak gerektiğinde yoğunlaşan noktalara ek seferler düzenlenecek. Kurban Bayramı'nda 4 gün boyunca İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz yapılacak" denildi.

ANKARA’DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarının (Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik) “Kurban Bayramı” süresince 09-10-11-12 Temmuz 2022 tarihlerinde ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Vatnadaşlar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 09 Temmuz 2022 Cumartesi günü sabah saat 06.00'dan, son günü olan 12 Temmuz 2022 Salı günü akşam saat 24.00'e kadar, EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek.

Kurban bayramı toplu ulaşım ulaştırma bakanlığı otobüs metro istanbul metro toplu taşıma