Kurban bayramı tatili kaç gün, özel sektörde kurban tatili izni var mı

TAKİP ET

Kurban bayramı tatiline sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş bayram tatilinin kaç gün olduğunu araştırıyor. Peki, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, hangi gün bitiyor? Kurban bayramı tatili özel sektörde de geçerli mi? İşte detaylar...

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte bayram tatili için araştırmalar hız kazandı. Bayram tatilinin ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği merak ediliyor. Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz ile 12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Arefe günü ise 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk geliyor.

Peki, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, hangi gün bitiyor? Kurban bayramı tatili özel sektörde de geçerli mi? Arefe günü yarım gün mü olacak? İşte detaylar...

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

Her sene arefe günü yarım gün tatil edilmektedir. Buna göre; 8 Temmuz Cuma günü yarım gün tatil olacak. Dolayısıyla bankalar, noterler, postaneler de yarım gün hizmet verecekler.

ÖZEL SEKTÖRDE KURBAN TATİLİ İZNİ VAR MI?

Kabine Toplantısı'nda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıklamıştı. 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı, 13 ve 14 Temmuz'un idari izin kapsamına alınmasıyla dokuz güne çıkıyor.

Böylece Kamu çalışanları bayramda 9 günlük tatil yapacak. Özel sektör çalışanları ise 13 Temmuz Çarşamba günü iş başı yapacak.

2022 KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

Kurban Bayramı arefesi 8 Temmuz Cuma  

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

 

Kurban Bayramı Kurban bayramı tatili Kurban bayramı tatili kaç gün Kurban bayramı tatili özel sektör kurban bayram