Kur'an kursunda 20 öğrenci koronavirüse yakalandı

TAKİP ET

Elazığ'da yatılı erkek Kur'an Kursu'nda bulunan 70 kişiye yapılan koronavirüs testlerinin ardından 20 öğrencinin testi pozitif çıktı. 20 öğrencinin karantinada olduğu ifade edildi.

Elazığ Müftülüğü'ne bağlı Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Kur'an Kursu’nda yapılan 70 kişiye yapılan testi sonrasında 20 öğrencide pozitif vakaya rastlandı. 

Kur'an kursundaki 20 vakanın mutasyonlu virüs olmadığı belirtildi.

Filyasyon ekiplerinin, söz konusu kursta bulunanların başka kişi ya da kişilerle temaslı olabileceği gerekçesiyle gün içerisinde 500'ün üzerinde koronavirüs esti yaptığı öğrenildi.

Sözcü'nün haberine göre, konuyla ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"Kur'an kursundaki 20 öğrencide corona virüsü vakasına rastlandı ancak mutant virüs değil. Coronaya virüsü yakalanan o öğrencilerimiz de şu anda karantinada.

Kentimizde vakaların artış nedeni vatandaşlarımızın süreçten dolayı biraz rahatlaması ve mobilizasyon artması dolayısıyla vatandaşların tedbirlerinin gevşemesi maalesef vaka sayılarının artmasına neden oldu.

Şu an sarı tablodayız ama vaka artışları böyle devam ederse biz turuncuya dönebiliriz. Biz bu konuyla ilgili tedbirlerimizi sıkı bir şekilde almaya devam ediyoruz."

kuran kursu elazığ öğrenci koronavirüs covid