Kulüpler Birliği, TFF'ye rest çekti: 7 hakem düdük asmalı!

TAKİP ET

Kulüpler Birliği ile TFF'nin gerçekleştirdiği toplantıda kulüp temsilcileri, 7 hakemin düdük asmasını istedi. Ayrıca temsilciler, Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg'den de şikayetçi oldu. Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "20 yıldır MHK gidiyor, MHK geliyor. 14-15 MHK gitti geldi. 6-7 kez federasyon değişti. 150'nin üzerinde Süper Lig kulüp başkanı değişti ama bazı isimler hep orada, hiç değişmiyor" dedi.

Hakemlerin hatalı kararları nedeniyle isyan bayrağı açan Süper Lig ekipleri, Kulüpler Birliği olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nu toplantıya çağırdı. Perşembe günü gerçekleştirilen ve 4 saat süren gizli toplantıda Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yapısının tamamen değişmesi için anlaşıldığı öne sürülmüştü.

İki saat süren toplantıya TFF adına Başkan Nihat Özdemir, Başkan Vekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Rizespor Başkanı Tahir Kıran katılmıştı. Ayrıca MHK Başkanı Serdar Tatlı da hazır bulunmuştu.

MHK sisteminin değişmesi konusunda kararlıyız" ifadesini kullanan Ahmet Ağaoğlu şöyle devam etti: "20 yıldır MHK gidiyor, MHK geliyor. 14-15 MHK gitti geldi. 6-7 kez federasyon değişti. 150'nin üzerinde Süper Lig kulüp başkanı değişti ama bazı isimler hep orada, hiç değişmiyor."​​​​​​​

"7 HAKEM DÜDÜK ASMALI"
MHK'deki özellikle akraba ilişkilerinin bitirilmesi konusunda mutabakata varan taraflar bazı hakemlerin kariyerlerinin sonlandırılmasıyla ilgili ise karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Ama isimler üzerinde anlaşma sağlayamadılar. Kulüpler, Halis Özkahya, Ali Palabıyık gibi üst düzey isimlerin de geçtiği 7 hakemin sezon sonu düdük asmasını isterken, bu gizli toplantıda MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg de ana konulardan biri oldu.

Özellikle Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın için yaptığı açıklamalar nedeniyle hedef olan Hollandalı futbol adamı, ağır eleştirilere maruz kaldı.

TFF UILENBERG'İ GÜNDEMİNE ALACAK
Kulüp temsilcileri "Hakemlerin bu halde olduklarına şaşmamak lazım. Çünkü öğretmenleri Uilenberg. Kararların standardı yok. Demek ki Uilenberg'in de standardı yok. Uilenberg devrinin artık sona ermesi lazım. Hakemlere yanlış şeyler öğretip kafalarını karıştırıyorlar" ifadelerini kullandılar.

Toplantıda yer alan başkan Serdar Tatlı sessiz kalırken, TFF'nin Uilenberg konusunu da gündeme alacağı belirtildi.

Sabah'ın haberine göre, kulüplerin ve TFF'nin oluşturacağı komisyon pazartesiden itibaren ortak bir çalışma yapacak. Yeni MHK yapısının önümüzdeki sezon hayata geçirilmesi bekleniyor.

 

tff hakem düdük kulüpler birliği futbol süper lig