Kullanılmış bilgisayar, akılı saat, oyun konsolu ve modemleri yenilenerek satılabilecek

TAKİP ET

Ürün yenileme merkezlerinin cep telefonu ve tabletle sınırlı olan faaliyet alanı genişletildi. Artık kullanılmış bilgisayar, akılı saat, oyun konsolu ve modemleri yenilenerek satılabilecek.

Artık ürün yenileme merkezleri, kullanılmış bilgisayarlar, akıllı saatler, oyun konsolları ve modemleri de yenileyerek satışa sunabilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan ve yenilenmiş ürünlerin satışı hakkında yönetmelikte yapılan değişikliklere göre, yenileme merkezleri, ilgili standarda göre alınmış hizmet yeri yeterlilik belgesine sahip olması şartıyla ayrıca yenileme yetki belgesi almadan belirtilen tüm ürünler için yenileme yapabilecek.

Yenilenen ürünlerin üreticisi veya ithalatçısı ile yetkili servis sözleşmesi yapma hakkına da sahip olacak. Aynı zamanda, yenilenen ürünler için yetkili servis istasyonlarından biri olarak faaliyet gösterebilecek. Bir ürün birden çok kez yenilenmiş olabilecek.

10 MİLYON'DAN 30 MİLYON'A ÇIKARILDI

Tebliğle yenileme yetki belgesi verilmesi için gereken ödenmiş sermaye tutarı şartı da değişti. Daha önce en az 10 milyon TL olarak belirlenen tutar, şimdi 30 milyon TL'ye çıkarıldı. Yenileme yetki belgesine sahip ticari işletmelerden ödenmiş sermaye tutarı 30 milyon TL'nin altında olanlar, 1 Ocak 2024 tarihine kadar sermaye tutarını bu seviyeye tamamlayacaklar.

TELEFON BATARYALARI DEĞİŞTİRİLECEK

Yenilenmiş ürünlerin uzaktan iletişim araçları kullanılarak satışa sunulması durumunda, bu ürünlerin kullanılmamış mallardan ve diğer kullanılmış mallardan ayırt edilebilir bir şekilde ayrı bir kategoride satışa sunulması zorunlu olacak. Ayrıca, pil kapasitesi yüzde 85'in altında olan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmiş ürün olarak satışa sunulabilmesi için pillerinin değiştirilmesi gerekecek.

Yenilenmiş ürün telefon bilgisayar oyun konsolu