Küçük çocuktan Erdoğan'a 'Patates yiyelim' daveti

TAKİP ET

Erdoğan'a sahnede ilginç davet: "Bizim eve gidip patates yiyelim mi?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Mevlana Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan üç askere Allah'tan rahmet dileyip alandakilerden şehitler için Fatiha okumalarını isteyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için' diyen şairin ifade ettiği gibi milletimizin ve devletimizin bekası, huzurlu ve güçlü geleceğimiz için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı şükranla yâd ediyoruz. İnşallah bu harekâtlarla adım adım ülkemizi, sınırları ötesinden başlayarak her karışıyla güvenli hâle getirmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ULAŞIM MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi Konya ülkemizin ulaşım ağlarının önemli merkezleri arasında yer alıyor. Bugün 64 kilometreyi bulan yolu bin 371 metrelik Eğiste Hadimi Viyadüğü, 420 metrelik tüneli 6 kilometrelik Çumra bağlantısıyla gerçekten iftihar verici bir eserin açılışını yapıyoruz. Konuşmamdan sonra dev ekranda bu açılışı yapacağız. Eğiste Hadimi Viyadüğü, yükseklikleri 42 ile 166 metre arasında değişen sekiz orta ve iki kenar ayakları ile kendi alanında ülkemizin en büyük köprüsüdür. Böylece, İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerimiz arasında yeni bir ticaret ve turizm kanalını daha ülkemize kazandırıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın tamamladığı Yüksek Hızlı Tren Garı ile çeşitli yol kavşak ve restorasyon projelerini de bugün buradan hizmete açıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından inşa edilen Konya Afşar Hadimi Barajı'nın 127 metre yüksekliği ve 1 milyar liralık maliyetiyle Türkiye tarımına önemli katkı yapacak bir eser olduğunu belirtti.

Suyun medeniyet ve bereket olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sulama projeleri tamamlandığında 290 bin hektar araziye bereket getirecek Afşar Hadimi Barajı'nın bu açılışla su toplamaya başlayacağını ifade etti.

KÜÇÜK ÇOCUĞUN MASUM DAVETİ

Tören sırasında sahnede duran küçük bir çocuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğru yönelip ilginç bir davette bulundu.

"PATATES YİYELİM Mİ?"

Erdoğan'ı evlerine davet eden çocuk sevimli bir tavırla: "Bizim eve gidip patates yiyelim mi?" diye sordu.

ERDOĞAN KABUL ETMEDİ

Erdoğan minik çocuğun patates davetini, "İşimiz çok" diyerek reddetti.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

erdoğan patates çocuk