Kritik ziyaret öncesi Erdoğan'ı kızdıracak eylem: İsrail bayrağı yakıp, AKP'yi hedef aldılar!

TAKİP ET

İsrail'den 14 yıl sonra ilk kez resmi ziyaret gerçekleştirilecek. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 9-10 Mart'ta Türkiye'ye gelecek. Sakarya'da bir grup, Herzog'un ziyaretini protesto etti. İsrail bayrağı yakan grup, AKP'yi hedef aldı.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde faaliyet gösteren İkra İlim ve Kültür Merkezi üyeleri, İsrail'den Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk kez yapılacak resmi ziyareti protesto etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelecek olmasını protesto eden grup, İsrail bayrağı yakarak AKP'yi hedef aldı.

Adapazarı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan grup, ellerinde Mavi Marmara baskınında yaşamını yitirenlerin fotoğrafını ve kırmızı çarpı işareti çekilmiş Isaac Hertzog fotoğrafı bulunan pankartlar açtı.

Protestoda okunan basın açıklamasında “Yüzbinlerce Filistinli şehit ve çekilen ızdıraplar unutulmadı. Kudüs ve Mescid-i Aksa kutsiyeti adına bu ziyaret mutlaka ama mutlaka engellenmelidir. Bu ziyaret İsrail ile ilişkilerin normalleşme adımıdır. Ziyonist İsrail’in zulüm politikaları kesintisiz devam etmektedir. Türkiye’deki tüm darbe ve darbe girişimlerinin arkasında Amerika’nın olduğunu bile bile Atlantik eksenine doğru yönelim bu ülke halkına tarihi ihanettir. Kendisini Müslüman olarak tanımlayan herkesin canını canını yakan bu ziyareti lanetliyoruz" denildi.

İktidarın da eleştirildiği açıklamada "Dindarların büyük kesimini temsil ettiğini iddia eden AK Parti hükumeti, kendi masallarını ümmetin maslahatına tercih etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları önümüzdeki 2023 seçimlerini kaybetmemek adına, çok büyük bir vebale girmeyi göze aldılar" ifadelerine yer verildi.

erdoğan israil akp bayrak ziyaret türkiye sakarya adapazarı