Kritik Süper Lig toplantısı

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ve Süper Lig kulüplerinin başkanları telekonferans yolu ile görüşüyor. Toplantının ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bakan Kasapoğlu, Ankara'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan futbol dünyasına seslenirken, "Önceliğimiz insan ve dolayısıyla sporcu sağlığı. Onların sağlığını riske atamayız" dedi.

UEFA'nın, Avrupa ligleri ile ilgili aldığı kararın da masaya yatırıldığı görüşmede, Bakan Kasapoğlu, kulüplerin maddi konulardaki sıkıntılarına kaynakların el verdiği ölçüde çözüm üretildiğini söyledi.

Bakan Kasapoğlu, video konferansta şu ifadeleri kullandı:
"Değerli kulüp başkanlarımızla bir aradayız. TFF Başkanımız ve Kulüpler Birliği ile irtibat halindeyiz. İnşallah bu birlik ve beraberliğin nicelerini de gerçekleştiririz. Hepimiz için aslolan ligleri devam ettirmek olacaktır. Bir sporcumuzun sağlığını asla hiçbir şeye değişmeyiz."

“DIŞA BAĞIMLI OLMAK YERİNE ALTYAPIYA YOĞUNLAŞMALIYIZ”
"Önemli olan bu süreci nasıl fırsata çevirebileceğimiz. Türk sporu için nasıl bir kazanım elde ederiz, bunu düşünmeliyiz. Bundan sonraki süreçte dışa bağımlı olmak yerine üretim ve altyapı üzerine yoğunlaşmalıyız.
Kulüplerimizin karşılaşacağı sorunlarla ilgili tüm kurumlarımızla istişare çalışmalarımız devam ediyor. Amatör branşlarımızın desteklenmesi konusunda yönetmelik çalışmalarımız da hızla sürüyor."

   

süper lig tff futbol