Kripto paralar fırladı, Bitcoin'deki yükseliş yüzde 10'u buldu! 9 Mart Bitcoin ne kadar oldu?

TAKİP ET

Küresel piyasalar savaşı takip ederken kripto para borsaları hareketlendi. Bitcoin ve Ethereum'da yaşanan yükseliş yüzde 10'u buldu. Bitcoin yeniden 41 bin doların üzerine çıktı. İşte kripto piyasasında son durum...

Kripto para piyasaları hareketlendi. Haftaya sakin başlayan kripto para piyasaları son 24 saatte hızlı bir yükseliş gösterdi. Uzun süredir 40 bin doların altında dolaşan Bitcoin yeniden 40 bin doların üstüne çıktı. 

Bitcoin, yüzde 8,36'lık bir artışla 41 bin 767 dolar oldu. Ethereum ise yüzde 9'luk artışla 2 bin 740 dolar oldu.

En son ABD’nin Rusya’ya karşı almış olduğu petrol kararı ile birlikte dengeler yine bozuldu ve spekülatif olarak aşırı fiyatlamalar görülmeye başlandı. Kripto Para piyasaları da bu durumdan etkilenmeye devam ediyor. Rusya’nın neredeyse finansal hapse girmiş olmasından ötürü ülkeye para girişi ve çıkışının sağlanması için tek yol kripto paralar olarak öne çıkmaya başladı.

ABD’nin Rusya’dan petrol alımını engellemesi, Rusya’nın swift sisteminden çıkarılması, Rusya’ya yönelik dev şirketlerin ticareti kesip, faaliyetlerini durdurması, Rusya’nın iç sisteminde kambiyo işlemlerinde sermaye kontrolüne gitmesi gibi birçok sebep ülkeye para giriş çıkışını durdurma noktasına geldi. Ticareti zaten durma noktasına gelen Rusya’da elinde parası olanlar da kripto paralara yönelerek bir şekilde sermayelerini ülkeden çıkarmanın yolunu bulmuş oldu.
 

bitcoin kripto kripto para ekonomi borsa piyasa