Kripto parada ayı ve boğa sezonu nedir? Sezonların geldiği nasıl anlaşılır?

TAKİP ET

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kripto paralara rağbet her geçen gün artıyor. Bitcoin başta olmak üzere kripto paralardaki ani iniş ve çıkışlar yatırımcılarda paniğe neden oluyor. Bitcoin'in 18 Nisan'daki yüzde 21'lik düşüşünün ardından "Ayı sezonu mu geliyor?' sorusu gündeme geldi. Peki ayı ve boğa sezonu nedir? Sezonun geldiği nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Her geçen gün Bitcoin’e karşı ilgi artıyor. Kripto para piyasasında en yüksek hacme sahip olmasıyla en bilinen kripto para olan Bitcoin, alt coinlerin de yükselip düşmesini etkiliyor. Kripto para piyasasına yeni giren yatırımcılar yükselişte olan coinleri tepeden alıp coinlerin değer kaybetmesiyle panik yapıp düşükten satıyor. Böylece anlık iniş çıkışlar ile al-sat yapan yatırımcılar zarara uğramış oluyor. 

KRİPTO PARALARA NASIL YÖN VERİYORLAR?
Bitcoin 14 Nisan’da en üst seviyesine ulaşarak 64 bin 854 dolar olmuştu. Bu yükselişin ardından 18 Nisan Pazar günü büyük bir düşüş yaparak yatırımcılara yüzde 21’in üzerinde kayıp yaşattı. Yatırımcıların tedirgin şekilde “Ayı sezonu mu geliyor?” sorusunu araştırmaya başladı. İşte "Ayı ve boğa sezonları nedir?" sorusunun cevabı...

AYI SEZONU NEDİR?
Ayı Sezonu kripto para piyasasının düşüş dönemi için söylenir. Kripto piyasasında ayı sezonuna girildiyse ana trend aşağı yöndedir. Ne kadar süreceği belirli olmayan bu süreçte düşüşler, tedirginlik yarattığından kripto paralar için talep azalır ve fiyatlar düşmeye devam eder.

En yüksek seviyelerden yüzde 20 veya daha fazla bir oranda düşüşün görüldüğü ayı sezonunda kimi yatırımcılar uzun vadeli işlem yapacağı için bu sezonu alım fırsatına çevirmektedir.

BOĞA SEZONU NEDİR?
Ayı sezonunun getirdiği düşüş ve karamsarlığın tam tam tersi şeklinde kripto para piyasasındaki yükseliş dönemidir.  Boğa sezonuna girilmesiyle birlikte talep artar ve ana trend yukarı yöne gider. 

AYI VEYA BOĞA SEZONUNU NASIL ANLARIZ? 
Ayı ve Boğa piyasalarının ne kadar süreceği ve ne zaman geleceği kesin olarak bilinmese de piyasanın koşulları göz önüne alınarak yorum yapılabilir. Bu koşullar; yatırımcıların psikolojisi, arz-talep dengesi, kripto paranın bilinirliği, güvenilirliği ve entegrasyonunda kat edilen yolu iyi analiz edebilmektir.

kripto para ayı ve boğa sezonu bitcoin kripto