Kripto para borsası Thodex'te yeni gelişme: Faruk Fatih Özer için istenen ceza belli oldu

TAKİP ET

Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Özer'in de bulunduğu 21 şüphelinin 5 suçtan toplamda 40 bin 564'er yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede toplam zararın 356 milyon TL olduğu belirtildi.

Kripto para borsası Thodex hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yurt dışında firari olan Faruk Fatih Özer'in kurucusu olduğu Thodex hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 268 sayfalık iddianamede, 2 bin 27 müşteki ile 21 şüpheliye yer verildi.

İddianamede, şüphelilerin, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetme”, “Örgüte Üye Olma”, “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık”, “Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından cezalandırılmaları istendi.

TOPLAM ZARAR 356 MİLYON TL
Sözcü'nün haberine göre Thodex bünyesinde işlenen bu suçlardan elde edilen tüm mal varlığı değerlerinin de müsaderesi talep edildi. İddianamede, bu suçlar sebebiyle toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında 61 şüpheli hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Faruk Fatih Özer, 400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto parayla 20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçtığı tespit edildikten sonra, izini kaybettirdi. 1 yıla yakın süredir firari Özer’in izine rastlanmadı.

thodex kripto para ceza hapis iddianame faruk fatih özer