Kraliyet Ailesi'nden 'Prens Harry' açıklaması: "Büyük saygısızlık"

TAKİP ET

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kraliyet Ailesi, cenaze öncesi açıklama yaparak Elizabeth'in ölüm haberinin Prens Harry'ye Başbakan Liz Truss'tan sonra verildiği iddiası yalanlandı.

Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry,  Meghan Markle ile evlendikten sonra Kraliyet Ailesi'nden ayrılmış ve ABD'de yaşamaya başlamıştı.

Prens Harry, büyükannesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü sonrası ülkesine döndü. Kraliçenin cenazesi için özel izin verilen ve askeri üniformasını giyebilen Prens Harry hakkında çıkan iddialar ise bitmek bilmiyor.

KRALİYET AİLESİ AÇIKLAMA YAPTI

The Telegraph, Prens Harry'nin Başbakan Liz Truss'tan sonra ölüm haberini aldığını ve bunun aile arasındaki sürtüşmenin bir parçası olduğunu yazmıştı.

İlgili haberde Prens Harry'nin haber kamuoyu ile paylaşılmadan sadece 5 dakika önce bilgilendirildiği bilgisine yer verilmişti.

"BÜYÜK SAYGISIZLIK"

Kraliyet sözcüsü açıklamasında "Kamuya ancak her aile üyesi bilgilendirildikten sonra bilgi verildi" dedi. Ayrıca bu tür iddiaların zamanlaması büyük bir saygısızlık olarak nitelendirildi

Haberinde bu açıklamalara yer veren Daily Mail, bunun son derece nadir bir hamle olduğunun altını çizdi. Gazete söz konusu gecikmenin Harry'nin o esnada uçakta olduğu ve kendisine ulaşamadığı için gerçekleştiğini iddia etti.

MEGHAN İÇİN 'CASUS' İDDİASI

Prens Harry'nin karısı Meghan Markle için ise sosyal medyada birtakım iddialar gündeme geldi. İddialardan biri, Meghan'ın kıyafetlerindeki kare şeklindeki potluğun kıyafet altındaki bir kayıt cihazı olduğunu yönündeydi.

Kraliyet Ailesi Prens Harry