Kraliçe Elizabeth'in cenazesine Afrikalı liderler otobüsle götürüldü, Joe Biden konvoyla geldi

TAKİP ET

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Westminster Kilisesi'nde düzenlenecek cenaze töreni için birçok lider Londra'ya geldi. Afrika ülkelerinin liderleri cenazeye otobüsle götürülürken, ABD Başkanı Joe Biden konvoyla gitti.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybeden, İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreni başladı.

4 gündür Westminister Hall'de halkın ziyaretine açılan tabut tören alayı ile Westminster Kilisesi’nden Wellington Arch'a ve oradan da Windsor'a gidecek. Kraliçe burada Nisan 2021’de hayatını kaybeden eşi Prens Philip’in yanına özel bir aile töreniyle defnedilecek.

BIDEN KONVOYLA, AFRİKA ÜLKELERİNİN LİDERLERİ OTOBÜSLE GELDİ

 Elizabeth’in cenaze törenine yabancı devlet liderlerinin otobüsle götürüleceği açıklanmıştı. Ancak bu protokolde bazı değişiklikler yapıldığı görüldü.

ABD Başkanı Joe Biden, Elizabeth'in cenazesine araç konvoyuyla gelirken, çoğunluğunu Afrika ülkelerinin oluşturduğu liderler ise otobüsle getirildi.

İşte o görüntü:

ERDOĞAN KATILMAYACAK

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kraliçe Elizabeth'in cenazesine katılmayacak.  Elizabeth'in cenazesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılacak.

Cenaze törenine Rusya, Belarus, Myanmar, Suriye, Venezuela ve Afganistan'dan da liderler veya herhangi bir temsilci davet edilmedi.  Kuzey Kore ve Nicaragua'ya da sadece büyükelçilerini göndermeleri için davetiye gönderildi.

Elizabeth Biden otobüs cenaze İngiltere