KPSS sınavı iptal edilecek mi? Operasyon düzenlenen Yediiklim Yayınevi'nden açıklama yapıldı

TAKİP ET

KPSS skandalı büyüyor. Olayın üzerinden 3 gün geçtikten sonra başlatılan soruşturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Yediiklim Yayınevine operasyon düzenledi. Yayınevi yetkililerinden de açıklama geldi.

Türkiye'nin gündemine oturan KPSS skandalında sıcak gelişmeler yaşanıyor. KPSS sınavı iptal edilecek mi, sorular mı iptal edilecek soruları belirsizliğini korurken, sınavla ilgili 3 gün sonra soruşturma başlatıldı.

Sınavda sorulan birçok sorunun Yediiklim yayınları tarafınan aylar önce yayınlandığı ve şıklarına kadar birebir olduğu görülmüştü.

DDK'DAN SUÇ DUYURUSU, SAVCILIK'TAN SORUŞTURMA, POLİSTEN OPERASYON

Konuyla ilgili olarak ÖSYM'den yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan içeriklerin gerçeği yansıtmadığı iddia edilmişti. Ancak skandalın büyümesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama gelmiş ve konunun incelendiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından saatler sonra yayınlanan Resmi Gazete'de ÖSYM Başkanının görevden alındığı duyuruldu.

Devlet Denetleme Kurulu'na soruşturma için talimat verilirken bugün, DDK Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. DDK'nın suç duyurusunu hızlı bir şekilde işleme koyan savcılık konu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başlatılan soruşturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri konuyla ilgili olarak delil toplamak için Yediiklim Yayınevi'nin Ankara'da bulunan 2 adresine eş zamanlı operayon düzenledi. Düzenlenen operasyon çerçevesinde basılı yayın ve bilgisayar harddisklerine el konuldu.

YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA: "BAŞKA SINAVLARDA DA ÇIKAN SORULARIMIZ OLUYORDU"

Milliyet’e konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri şunları söyledi:

“KPSS’de benzer çıkan soru sayısı iddia edildiği gibi 20 tane yoktur diye tahmin ediyoruz. ÖSYM şu anda soruları inceliyor. Geçmiş yıllardaki sınavlarda da çıkan benzer sorularımız oluyordu. YKS, ALES, DGS, KPSS’de de oluyor. Farklı kurumların her sene 120 sorudan 10 tane tutturduk diye açıklamaları olur. Ama biz şu ana kadar reklam yapmadık. Ama her zaman bu yapılır, doğal bir şey bu. Soruların birebir olup olmadığına ÖSYM karar verecek. İncelemeler sonucunda biz de bir açıklama bekliyoruz.”

ÖSYM'YE NEDEN OPERASYON YOK

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, operasyonun Yediiklim ile sınırlı kalmasını eleştirdi. Çolak, ÖSYM'de sınav sorularını hazırlayan kuruldaki kişilerin ifadelerine başvurulması gerektiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Aslında ilk operasyon ÖSYM'ye yapılmalıydı. Soruları hazırlayan komisyondaki kişilerin ifadesine başvurulsa, soruların kim veya kimler tarafından hazırlanıp, kitapçıklara konulduğu anlaşılabilir."

KPSS SINAVININ İPTALİ BEKLENİYOR

Konuyla ilgili olarak hukuki süreç devam ederken, yüz binlerce insan ÖSYM'den gelecek açıklamaya dikkat kesilmiş durumda. Bu haftasonu İİBF ve SBF'lilerin gireceği KPSS alan sınavının ileri bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceği konusunda belirsizlik devam ediyor.

KPSS sınavına giren adayla ise ortaya çıkan soru skandalının ardından sınavların iptal edilmesi çağrısında bulundular.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan uzmanlar da sınavların iptal edilerek, yeni bir kurul tarafından soruların hazırlanmasını ve sınavın ileri bir tarihte tekrarlanması gerektiği görüşünde birleşiyorlar.

KPSS iptal mi edilecek? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! Onlarca soru, Yediiklim Yayınları'nın denemeleriyle aynı çıktı

Prof. Dr. İlyas Doğan, 2010 KPSS skandalı hakkında konuştu: Kağıtlarında çizik bile yokken full çektiler

batuhan çolak ösym kpss skandalı kpss iptal edilecek mi