KPSS için şifreleme iddiası: Yanıtlar sorulara gizlendi

TAKİP ET

İptal edilen KPSS ile ilgili yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, Türkçe sorularında şifreleme yapıldığını öne sürdü. Gültekin, cevapların sorulara gizlendiğini iddia etti.

KPSS Lisans oturumunda soruların onlarca sorunun Yediiklim Yayınları'nın sorularıyla aynı çıkması infial yaratmıştı. İptal edilen KPSS oturumlarıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, Türkçe sorularında şifreleme yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini söyledi.

Türkçe testinde şifreleme olduğunu söyleyen Gültekin, "Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu'yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru yanıt B." dedi.

KPSS SKANDALI NEDİR? NE OLDU?

31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunda sorulan onlarca sorunun Yediiklim Yayınları'nın sorularıyla aynı olduğu ortaya çıktı.

Yaşanan olay sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) ve YÖK inceleme başlatırken, DDK'nin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Gelişmelerin ardından Emniyet güçleri Yediiklim Yayınevi'ne operasyon düzenledi.

ÖSYM Başkanlığına atanan Bayram Ali Ersoy ise tüm KPSS oturumlarının iptal edildiğini ve yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını söyledi. Ersoy, KPSS oturumları için adaylardan yeni başvuru ücreti alınmayacağını belirtti.

Kamuoyunda infial yaratan olayın ardından KPSS skandalına ilişkin soruşturma süreci devam ediyor.

KPSS KPSS soruları KPSS şifreleme KPSS iptal şifreleme sınav