Koronavirüsün yeni semptomları! Covid semptomları değişti!

TAKİP ET

Koronavirüsün semptomları değişti. Yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüsün yeni semptomlar bilinen 5 semptomdan oldukça farklı. Uzmanlar, koronavirüsün soğuk algınlığına benzer 8 belirtisi olduğuna vurgu yaptı. İşte o semptomlar...

Dünyada koronavirüse karşı aşılama çalışmaları devam ederken, ortaya çıkan varyantlar endişeye neden oluyor. Aşıların varyantlara karşı etkinliği tartışılırken, koronavirüsün semptomları değişti. 

İngiltere Sağlık Bakanlığı koronavirüsün yeni belirtilerine ilişkin bir liste hazırladı. Bakanlık tarafından hazırlanan belirti listesi hakkında konuşan ve 'Zoe Covid Belirtileri' adlı araştırmayı yürüten İngiliz profesör Tim Spector, aşının uygulanmasının ardından koronavirüs semptomlarının değiştiğinin altını çizdi.

"SEMPTOMLAR ÇOK FARKLI"
İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı belirti listesi hakkında konuşan İngiliz profesör "Kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, şu anda ilk beş semptomun hükümetin bahsettiğinden çok farklı olduğu" dedi.

ESKİ SEMPTOMLAR ÇOK NADİR GÖRÜLÜYOR
İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın en yaygın koronavirüs belirtileri listesinde ilk sıradalar yüksek ateş, devamlı öksürük ve tat ve koku kaybı yer alıyor. İngiliz profesöre göre bu semptomlar artık çok nadir görülüyor.

SOĞUK ALGINLIĞINA BENZER
"Koronavirüslü çoğu insan soğuk algınlığı benzeri semptomlar gösteriyor" diyen Spector, bu belirtileri gösteren herkesin koronavirüs olma riskine sahip olduğunun altını çizdi. İşte koronanın yeni belirtileri

Burun akıntısı veya tıkanıklığı,

Boğaz ağrısı

Düşük dereceli ateş

Halsizlik

Hafif vücut ağrıları veya hafif baş ağrısı

Hapşırma

Nefes almada hafif zorlanma

Öksürük

koronavirüs semptom yeni semptomlar covid korona belirti