Koronavirüste Omicron etkisi: Salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısı!

TAKİP ET

Omicron varyantıyla birlikte dünyada koronavirüs vakaları patlak verdi. Salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Pazartesi günü küresel düzeyde 1,44 milyon vaka kaydedildi. Türkiye'de de artış yaşandı.

Dünyada koronavirüse karşı aşılamalar hızla devam ederken Omicron varyantının etkisiyle birlikte vaka sayıları rekor kırdı.

Bloomberg'in haberine göre Pazartesi günü 1,44 milyon vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük rakam kaydedildi. Bu durumun en büyük nedeninin baskın varyant olan Omicron'un hızla yayılması olduğu düşünülüyor.

Pazartesi günü itibariyle 7 günlük ortalama vaka sayısı da 841 bin olarak kaydedildi. Bu sayı, Güney Afrika'da Omikron varyantının ilk tespit edildiği tarihe göre yüzde 49'luk yükselişe işaret etti.

TÜRKİYE'DE VAKALAR SIÇRADI
Türkiye’de bir süredir yatay seyir izleyen koronavirüs vaka sayısı dün açıklanan verilerle sıçrama gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter’dan paylaştığı verilere göre günlük tespit edilen koronavirüs vaka sayısı bir önceki güne göre yüzde 29,6 artışla 26 bin 99’a yükseldi. Koca, verileri paylaştığı tweette Omicron varyantının diğer varyantlardan daha hızlı yayıldığına dikkat çekerken “Ülkemizde vaka sayılarında artış öngörülmektedir” dedi.

koronavirüs salgın omicron varyant korona vaka vaka sayısı