Koronavirüs Vakaları Ne Zaman Azalacak?

TAKİP ET

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, Avrupa'daki durumu gözlemleyerek Türkiye'deki vakaların 45 gün içinde azalmaya başlayacağını belirtti.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay bütün dünyanın topyekün bir savaş içinde olduğunu belirtti.

Vaka sayısındaki artışın şuan için normal ve öngörülebilir olduğunu belirten Okyay, Avrupada vaka sayılarının bir plato oluşturduğunu ve artık düşüşe geçtiğini sözlerine ekledi.

Salgının daha geç başladığı Türkiye'de de bu artışın bir an önce baskılanması için mücadele verildiğine değinen Okyay, en kısa sürede bu azalma eğrisine geçilebilmeyi umut ettiklerini ifade etti.

"DÖNÜŞÜM 45 GÜN İÇİNDE OLACAK"


Okyay, "Çin’de baskılama yöntemiyle ilgili sonuçlar, özellikle vaka sayılarının artması, baskılanması ve azalmasıyla belirginleşti. Vaka sayısında çok büyük artış görülen Avrupa'da da şimdi vaka sayıları azalış göstermeye başladı. Böyle bir seyri biz de izleyeceğiz. Vakalarımız plato çizerek yavaş yavaş azalacak. Bu dönemde ölümlerimizin devam ettiğini göreceğiz, eski vakalardan kaynaklı. Avrupa'da görülen rakamlar, bu dönüşümün 1-1.5 ay içinde olacağı yönünde sonuçlar veriyor" dedi.


Okyay, "Burada önemli olan, geçiş döneminde kimi korumamız gerektiği. Kimi önce normal hayata sokup kimi daha çok korumamız gerektiği önemli. Çok açık şekilde yaşlılarımızı korumamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız bu konuda çok önemli bir adım attı ve sokağa çıkmalarını kısıtladı. Kademeli şekilde normal hayata geçişin de özellikle yaşlı popülasyonu sakınarak, koruyarak yapılması çok önemli" diye konuştu.

Çarkıfelek kiralık aşk onur büyüktopçu