Koronavirüs testi pozitif çıkan Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın protokollere uymadı!

TAKİP ET

Türkiye Yüzme Federayonu Başkanı Erkan Yalçın protokolleri hiçe saydı! Edirne'de gerçekleşen organizasyona oğlu ile birlikte katılan Yalçın'ın test yaptırmadığı ve birçok sporcuya koronavirüs bulaştırdığı iddia edildi.

80 kulüpten 400 sporcunun katılımıyla 22-25 Nisan’da Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Yüzme Milli Takımı Seçmeleri’ne, Türkiye Yüzme Federayonu (TYF) Başkanı Erkan Yalçın’ın koronavirüs testi damga vurdu.

Başkan Yalçın’ın, yanında getirdiği oğlu ile birlikte testinin pozitif olduğu ortaya çıktı. Yalçın’ın, 2 gün kaldığı Edirne’den döndükten sonra Ankara Şehir Hastanesi’nde 27 Nisan’da yapılan testi pozitif çıktı.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU
Oğlu ile birlikte izolasyona alınan Yalçın’ın, başında olduğu TYF’nin protokollerine uymayıp organizasyona test yaptırmadan katıldığı iddia edildi. Çok sayıda kişiyle temas etmesi dikkat çeken TYF Başkanı, Ağustos 2020’de de hastalığı geçirmişti.

Şampiyonanın ardından sporcu ve antrenörlere yapılan testlerde ise olimpiyata katılacak 2 milli yüzücüde Covid-19 belirlenmiş, ardından bu sayı 6’ya çıkmıştı. Sporcuların 10 Mayıs’ta başlayacak Avrupa Şampiyonası’na katılıp katılmayacakları belirsiz.

erkan yalçın yüzme federasyon korona sporcu