Koronavirüs'ten en çok etkilenen hayvanlar kediler

TAKİP ET

Bilim Dergisi Science'nin haberine göre koronavirüs insanlardan hayvanlara bulaşıyor.Virüsten en çok etkilenen hayvan ise kediler.

ABD merkezli bilim dergisi Science'de yayınlanan bir araştırma Koronavirüsün hayvanlardan insanlara bulaştığı yönündeki tezi çürütür nitelikte. Zira araştırmaya göre koronavirüs insanlardan hayvanlara bulaşıyor. Virüse en çok yakalanma riski taşıyan hayvan ise kediler.Köpeklerin virüse karşı düşük duyarlılığa sahip olduğu belirtilirken,domuz,tavuk ve ördeklerde virüs duyarlılığı bulunmuyor.
 
DSÖ: Virüs insanlardan hayvanlara bulaşıyor
 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada da, evcil hayvanların koronavirüs pandemisine karşı duyarlılıklarının detaylı olarak araştırıldığı belirtildi. Epidemiyolog Maria Van Kerkhove, şu ana kadar ellerinde olan verilere bakıldığında, "Bulaştırmada evcil hayvanların bir rol oynadığını düşünmediklerini, ancak koronavirüs taşıyan bir insan üzerinden enfekte olabileceklerini’’ kaydetti.,

Öte yandan New York’taki Bronx Hayvanat Bahçesi’ndeki dört yaşındaki Malezya kaplanı Nadia’nın enfekte bir hayvan bakıcısıyla teması sonrası kuru öksürük ve iştahsızlık gibi bazı semptomları gösterdiği gözlemlenmişti. Hayvanın korona testinin pozitif çıktığı belirtilmişti. New York’taki  buvakanın, insandan hayvana bulaşan ilk vaka olduğu açıklandı.

kedi kedi sesi kedi cinsleri kediler kedi isimleri korona