Koronavirüs salgını insanları şişmanlattı!

TAKİP ET

IPSOS'un son araştırmasına göre koronavirüs salgını nedeniyle insanlar 1 yılda ortalama 6.6 kilo aldı. Araştırmaya göre, salgının başından bu yana kilosunda değişiklik olmayanların oranı yüzde 28 oldu.

KARACA BOZGEYİK / AYKIRI

Pazar araştırma şirketi IPSOS’un yayınladığı verilere göre, koronavirüs pandemisi ile birlikte vatandaşlar salgın başından bu yana ortalama 6,6 kilo aldığı belirlendi.

IPSOS’un Şubat sonunda yaptığı araştırmada bireylere salgın öncesi ve şu anki kiloları soruldu. Buna göre bireylerin yüzde 60’ının salgın başladığından bu yana kilo aldığı tespit edildi. Kilo verenlerin oranı çok sınırlı iken (yüzde 12), kilosunda bir değişiklik olmayanların oranı yüzde 28 olduğu kaydedildi.

Kadınların erkeklere göre daha fazla kilo aldığı belirtildi. Kadınlar arasında kilo alanların oranı yüzde 65 olurken, erkeklerin ise yüzde 54 oldu. Bu durumun sebeplerinden birinin, salgın döneminde kadınların erkeklere kıyasla evde daha da fazla vakit geçirmesi olabileceği aktarıldı.

Bireylerin salgın öncesi ve mevcut kiloları karşılaştırıldığında ortalama kilolarının 3,3 kg daha fazla olduğu tespit edildi. Sadece kilo alan bireylerin ortalamada aldıkları kilo incelendiğinde ise ortalama 6,6kg aldıkları ortaya çıktı. 

Pandemi önlemi adına yapılan kısıtlamalar nedeniyle spor salonlarına gidenlerin oranının ciddi derecede azaldığı belirtildi. Bireylerin daha az spor yaptığı tespit edildi. IPSOS araştırmacıları, önümüzdeki süreçte sadece virüse yakalananların değil, pandemi döneminde hareketsiz bir yaşam sürenlerin de fiziksel sağlıkları üzerindeki araştırmalara daha çok ihtiyaç duyulacağını aktardı.
 

koronavirüs salgın kilo şişman virüs karantina