Koronavirüs Ne Zaman Bitecek?

TAKİP ET

Dünyaca ünlü Türk Doktor Mehmet Öz kamuoyunun en çok merak ettiği soruyu cevapladı. Korona virüs ne zaman bitecek?
Çin’in Wuhan kentinde başlayıp hemen hemen bütün dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını ile ilgili şüphesiz en merak edilen konu, salgının ne zaman sonlanacağı.
Bütün dünyanın etkisinden kurtulmak için uğraştığı bu salgın ile alakalı hemen her gün yeni bir açıklama ile karşılaşıyoruz.
Tıp dünyasında herkesçe tanınan Türk Doktor Mehmet Öz, Korona virüs salgınının ne zaman biteceğine dair şu açıklamayı yaptı.
Mehmet Öz, “Virüs yeni olduğundan, ne zaman yavaşlayacağı veya tamamen biteceğini tahmin etmek şu an çok zor. Nisan ve mayıs ayında sosyal mesafe kuralları Korona virüs sayısını etkileyecek ve yayılmasını yavaşlatacaktır" dedi.
"Bazı sağlık uzmanları, havanın ısınmasıyla (mayıs-haziran-temmuz) virüs yayılmasının yavaşlayacağını düşünüyor" diyen Öz,  "Çünkü virüs kabaracak ve havada dolaşmayacak. Ancak havaların soğumasıyla virüs dönebilir. O nedenle sağlık sistemi buna hazırlıklı olmalı!” ifadelerini kullandı.
AŞI KONUSUNA DA AÇIKLIK GETİRDİ
Doktor Öz, aşı çalışmalarıyla ilgili olarak da, “Bazı firmaların aşı çalışması yapması güzel haber. Ancak 12-18 ay arasında aşının hazır olacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

osmanlı ramazanlar gelenekler ramazan ay tarih kültür gelenek