Koronavirüs ilacına ilk onay veren ülke İngiltere oldu

TAKİP ET

ABD merkezli Merck'in koronavirüsün ağır etkilerini ve ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azaltan ilacına ilk kullanım onayını veren ülke İngiltere oldu.

Koronavirüse karşı Merck ve Ridgeback tarafından geliştirilen ilaca dünyada ilk onayı İngiltere verdi. Kararı İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) duyurdu.

İngiltere, hastalığın gidişatında oyunun kurallarını değiştirebilme potansiyeline sahip olan tedavinin önünü açan ilk ülke oldu. Ayrıca Merck, 2022'de en az 20 milyon, yıl sonuna kadar ise 10 milyon adet ilaç üretmeyi hedeflediğini duyurdu.

ABD’li ilaç şirketi Merck, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdikleri deney aşamasındaki hapın, virüse yeni yakalanmış kişilerde hastaneye yatmayı ve ölüm riskini yarıya düşürdüğünü duyurmuştu.

Merck ve ortağı Ridgeback Biotherapeutics şirketinden yapılan açıklamada, Kovid-19 semptomları ortaya çıktıktan sonraki 5 gün içinde "molnupiravir" ilacını alan deneklerin, "plasebo" alanlara göre hastaneye yatma ve ölüm oranının yarı yarıya azaldığı bildirilmişti. 

koronavirüs ilaç hap merck abd koronavirüs ilacı