Koronavirüs Fabrikayı Karıştırdı!

TAKİP ET

İzmir'in Çiğli ilçesinde faliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan bir işçinin, koravirüs testinin pozitif çıkması ve işçilerin bu sebeple çalışmak istemeyişi üzerine olaylar patlak verdi.

Fabrikada çalışan bir işçinin koronovirüs testinin pozitif çıkmasıyla İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler fabrikaya gelerek denetim yaptı. Denetimlerin tamamlanması sonrasında B.D. ile yakın mesafede bulunan 25 işçi, karantinaya alınması için evlerine gönderildi. Ekipler, fabrikada maske takılması ve sosyal mesafeye uyulması süresince çalışılabileceğinin raporunu da verdi.
 
İzmir’in Çiğli ilçesinde faliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan bir işçinini, koravirüs testinin pozitif çıkması ve işçilerin bu sebeple çalışmak istemeyişi, iş verenle aralarında kargaşa çıkmasına sebep oldu. İddaya göre dün fabrikanın bahçesinde toplanan yaklaşık 200 kişilik işçi grubu koronavirüs salgını sebebiyle üretimin durdurulmasını talep etti. Fabrika sahibi H.A’nın fabrikaya gelmesinin ardından konuşan taraflar anlaşmaya varamadı. İşçiler bağlı oldukları sendika üyelerini alanda beklemeye başladı. H.A. ise fabrika bahçesinde beklemeye tepki gösterince işçiler ve güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.
 
Yarın Taraflar Tekrar Bir Araya Gelecek
 
İş yeri güvenlik çalışanlarının işçilere sopalarla müdahale etmesinin ardından iki tarafında birbirlerinden şikayetçi oldukları bildirildi. Öte yandan, yarın tarafların tekrar bir araya geleceği ve isteyen işçilerin tekrar işe dönebilecini, çalışmak istemeyenlere ise yıllık izin verileceği belirtildi.
 
Firma Konuyla Alakalı Açıklama Yaptı
 
Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan firmanın açıklamaları şu şekilde;
* 3 Nisan tarihine kadar 2 bin 300 çalışanımızın hiçbirinde herhangi bir bulguya rastlanmazken takip altında bulunan bir çalışanımızın hastanede yapılan tetkiklerinin pozitif olduğu kurumumuza bildirilmiştir.
* Bunun üzerine aynı gün İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri şirketin genelinde alınan tüm tedbirleri yerinde tetkik etmiş, ilgili çalışanlarla tek tek görüşmüş, kayıt altına almış ve olası temas hikayesi olabilecek çalışanlardan numune alarak iş yerinin çalışmasında herhangi bir engel olmadığını tespit etmiştir.
* Çalışma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın şirketimiz gibi çok sayıda çalışanı bulunan iş yerleri için tavsiye ettiği çalışma şartlarına uygun olarak üretim faaliyetlerimiz devam edecektir.