'Korona aşısından öldü' iddiasına Turgay Yıldız'ın ailesinden açıklama

TAKİP ET

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede, kalp krizi geçirip hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız'ın koronavirüs aşısı nedeniyle vefat ettiği iddia edilmişti. Söz konusu iddiaların ardından Yıldız'ın ailesi açıklama yaptı.

Tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, 24 Haziran’da İstanbul’da geçirdiği kalp spazmı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden Yıldız, 22 Temmuz sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu 56 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Yıldız'ın vefatının ardından sosyal medyada, "koronavirüs aşısı nedeniyle vefat etti" şeklinde iddialar ortaya atıldı. Yıldız'ın ailesi söz konusu iddiaların ardından açıklama yaptı.

Yıldız’ın ailesi, oyuncunun sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda
sanatçının vefatına neden olan hastalığın hikayesini anlatarak, aşıyla bir ilginin olmadığını belirtti.

Açıklamada, Turgay Yıldız’ın vefatının koronavirüs ve aşı kaynaklı olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Sanatçının daha önce de kalp damar rahatsızlığı öyküsü olduğu kaydedildi.

Yıldız'ın aşı karşıtı olmadığı belirtilen açıklamada, "Bilimi referans alarak mevcut bilgi ve veriler ışığında tıbben kalp krizi olarak açıklayabildiğimiz bu ölümün, Covid-19 ile kesinlikle bir ilgisi yoktur iddiasında bulunmayı doğru bulmuyor, bunun da spekülasyondan öte anlam taşımayacağına inanıyoruz" denildi. 

Açıklamanın tamamı şöyle: 

turgay yıldız tiyatro oyuncu aşı