Korkutan gelişme: Mu varyantı Türkiye'de de tespit edildi! Mu varyantı nedir?

TAKİP ET

Koroanvirüs salgınında korkutan bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Mu varyantının tespit edildiğini açıkladı. Koca, "Türkiye'de iki kişide Mu varyantı tespit edildi" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye'de Mu varyantının tespit edildiğini açıkladı. Koca, 2 vakada Mu varyantı görüldüğünü belirtti.

Koca, “Şu ana kadar bizim yeni varyant olarak tespit ettiğimiz 2 vaka dışında olmadı. Ağırlıklı olarak Delta ve Delta Plus şeklinde. Bu varyantlarda da yüzde 90’ı geçen oranlar söz konusu. Aşılama oranının artışıyla vaka sayılarının düşeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

MU VARYANTI NEDİR, NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR?
DSÖ, düzenli olarak yayımladığı haftalık raporunda ocak ayında Kolombiya'da tespit edilen "B.1.621" varyantına dikkatini çevirdi. Koronavirüs varyantı olan B.1.621 varyantını Mu varyantı olarak adlandıran DSÖ, Güney Amerika ve Avrupa'da Mu varyantına yakalananların olduğunu açıkladı. 

Mu varyantı ilk kez Kolombiya’da görülürken Kolombiya'da vakaların yüzde 39'unu ve Ekvador'daki vakalarını yüzde 13'ünü oluşturduğunu bildirildi. 

AŞILAR, MU VARYANTINDA ETKİLİ Mİ?
Mu varyantı, koronavirüs ile benzer belirtiler gösterirken Koronavirüs varyantlarını iki sınıfa ayıran DSÖ, Mu Varyantını ilgi varyantları arasında değerlendiriyor. Endişe varyantlar ise Alfa, Beta, Gamma ve Delta varyantları olarak sıralanıyor. DSÖ, Mu varyantı ile ilgili yaptığı açıklamada ise mevcut koronavirüs aşılarının Mu varyantına karşı dirençli olabileceğini duyurdu.

Mu varyantı nedir, nerede çıktı? Aşılar Mu varyantına etkili mi?

mu varyantı türkiye varyant koronavirüs