Konya Selçuk Üniversitesi'nde aşı olmayan öğrenciler ifşa edildi

TAKİP ET

Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde aşısız ve eksik Covid-19 aşısı olan öğrenciler isim isim okul panosunda ifşa edildi. Karara sosyal medyadan ve hukukçulardan tepki geldi.

Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binası girişine aşısız ve aşısı eksik öğrencilerin isimleri panoya asılarak ifşa edildi. Listelerde  “Tüm öğrencilerimizin mutlaka Covid-19 aşılarını acilen tamamlamaları gerekmektedir. Eksik aşılı olanların listesi aşağıdadır” notu yer aldı.

Üniversitenin bu uygulamasına öğrencilerden ve sosyal medyadan tepki geldi. Öğrenciler teşhir edildiklerini ve uygulamanın hukuka aykırı olduğunu belirterek üniversite hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler ve birçok sosyal medya kullanıcısı  üniversiteye tepkilerini sosyal medyada da sürdürdü.

ÜNİVERSİTE SESSİZ
Birçok sosyal medya kullanıcısı, üniversite yönetimine kişilik haklarının ihlal edildiğini ve yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtti. Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntüler üzerine aradığımız Selçuk Üniversitesi yetkilileri konuyla ilgili sorularını yanıtlamadı ancak bir açıklama yapılırsa sosyal medyadan paylaşılacağını belirtti. 

LİSTELER PANODAN KALDIRILDI
Öte yandan öğrencilerin tepkisi üzerine Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde aşı olmayan öğrencilerin isim listesinin fakülte girişindeki panodan kaldırıldığı öğrenildi.


 

selçuk üniversitesi aşı koronavirüs salgın ifşa öğrenci liste