Konya'da hayvan barınağında çekilen görüntüler sonrası 1 tutuklama

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınağında çekilen görüntüler tüyler ürpertmişti. Köpeklerin başına kürekle vurarak öldüren belediye çalışanları yakalandı, belediyeden açıklama geldi.

Konya köpek katliamı videosu izleyenlerin tepkisini topladı. Konya'da bulunan bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde kaydedildiği iddia edilen görüntülerde, bir görevlinin elindeki kürekle köpeğe vurduğu görülüyor. Bu görüntünün ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"YASAL İŞLEM VE SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞTI"

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çekilen görüntülerde, bir görevli elindeki kürekle köpeğin kafasına vuruyor. Köpeğin ölümüne neden olduğu belirtilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Olayla ilgili soruşturma açıldığı ve bakımevi müdürünün görevden alındığı duyuruldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  "Rehabilitasyon Merkezimizde yaşanan olay gece tüm yönleriyle incelenmiş. Sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır" ifadeleri kullanıldı.

"GÖZALTINA ALINAN 2 ŞÜPHELİDEN BİRİ TUTUKLANDI"

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bir kısım sosyal medya ve basın kuruluşlarında yer alan "Konya'daki Hayvan barınağındaki hayvanlara eziyet " haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 24.11.2022 tarihinde soruşturma başlatılmış olup 2 şüpheli göz altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma tüm yönleriyle  titizlikle yürütülmektedir."

KONYA KÖPEK BARINAĞI NEREDE?

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi Konya’nın Meram ilçesinde bulunuyor.

 

konya hayvan barınağı twitter gündem haber