Konya'da 1.sınıfa başlayan çocuğa bağıran öğretmen sosyal medyanın gündeminde

TAKİP ET

Konya Selçuklu'da 1.sınıf öğrencisi bir çocuğun okulun ilk günlerinde "Annemi istiyorum" diyerek ağladığı anlarda çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Sınıf öğretmeninin henüz alıştırma sürecinde olan çocuğa sözlü şiddet uygulaması ve çocuğu daha da korkutması büyük tepki çekti. Gelen son dakika bilgisine göre Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, görüntülerdeki öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki bir ilkokulda kaydedilen görüntüler tepki çekti. 7 Eylül'de çekildiği öğrenilen görüntülerde, okula yeni başlayan A.Ç. isimli çocuk, ortama alışamayınca "Annemi istiyorum" diyerek ağlamaya başlıyor.

Bu sırada çocuğu sakinleştirmesi beklenen öğretmen Ayşe I. ise çığlık çığlığa bağırarak çocuğu daha da krize sokuyır. 
 
Sınıf öğretmeni Ayşe I., A.Ç. isimli çocuğa kötü muamelede bulunarak “Terbiyesiz.” diye bağırdı.
 
EL KADAR ÇOCUĞA "ULAN" 

Minin A.Ç.'nin, “İstemiyorum seni, ben annemi istiyorum” istiyorum deyince Ayşe I., “Ağla, ağla seni disipline yollayacağım haberin olsun. Müdür bey de seni cezalandırsın. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?” diyerek karşılık veriyor. Öğretmen Ayşe I.'nın bu sırada avazı çıktığı kadar bağırdığı duyuluyor. 

SINIF ARKADAŞI ÇEKTİ
Görüntüleri ise öğretmenin bu davranışlarından daha önce de şikayetçi olan bir öğrencinin çektiği öğrenildi. Velilerinin yönlendirmesiyle görüntüleri çeken öğrenci daha sonrasında konuyu anne ve babasına iletti. Görüntüleri gören anne-baba, ağlayan çocuğun ailesiyle ileitşime geçerek video kaydını iletti.
 
BABADAN TEPKİ
KonHaber'in aktardığına göre sınıfta çekilen görüntüleri izledikten sonra okul yönetimine, kızının öğretmeninin değiştirilmesi yönünde müracaat ettiklerini söyleyen A.Ç.’nin babası G.Ç., şu sözleri kaydetti:
 
“Kızımın okulun ikinci günü, böyle kötü bir muameleye maruz kalması bizi çok üzdü. Kızımın sınıfının değişmesi için müracaat ettik ama bir sonuç alamadık. Okulla ilk tanışan bir çocuğa böyle bağrılır mı? Öğretmeni kızımın psikolojisini bozuyor. Kızım okula annesiyle gidip geliyor.”

SKANDAL DİYALOG
Öğretmen ile öğrenci arasında geçen diyalog şu şekilde: 

Öğretmen: Terbiyesiz!

Öğrenci: (Ağlayarak) İstemiyorum seni

Öğretmen: Bende seni istemiyorum

Öğrenci: (Ağlayarak) Anne, annemi istiyorum

Öğretmen: Ağla, ağla seni disipline yollayacağım haberin olsun! Müdür Bey de seni cezalandırsın

Öğrenci: (Ağlayarak) Ben annemi istiyorum!

Öğretmen: Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, birinci sınıfa başlayan öğrencisi A.Ç'ye kötü davrandığı öne sürülen A.I. hakkında idari soruşturma başlattı. Soruşturmanın yürütülmesi için bir müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

konya selçuklu konya ağlayan çocuk ağlayan çocuğa bağıran öğretmen bağıran öğretmen