Konya Ankara YHT hattında Çorum tren katliamını andıran görüntüler

TAKİP ET

Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında çekilen görüntüler şoke etti. Yağmur suları, trenin geçiş yapacağı rayların altındaki zemini tamamen ortadan kaldırırken, olası bir tren geçişinde büyük bir kazanın yaşanacağı ortaya çıktı.

BERAT TEMİZ / ANKARA

Sağanak yağış sonrasında Konya-Ankara YHT hattında ortaya çıkan görüntüler kan dondurdu. Tren hattının yağmur sonrasında kullanılamaz hale geldiği görülürken, rayların hemen altındaki dolgu alanlar tamamen tahrip oldu.

YHT seferleri durdurulurken, ortaya çıkan görüntüler ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

TCDD, Milli Mücadele Kahramanı Miralay Nazım Bey'in adının tren istasyonuna verilmesi talebini reddetti!


ÇORLU TREN KATLİAMINDAN DERS ALINMAMIŞ
Çorlu'da yaşanan yüksek hızlı tren faciasında onlarca kişi hayatını kaybetmiş, olay sonrası yapılan incelemeler ihmaller zinciri ortaya çıkmıştı.

Yapılan haberlere, kamuoyu açıklamalarına, yakınlarını kaybeden ailelerin şikayetlerine rağmen olayda sorumlu bulunamamış, şikayetçi olan ailelere dava açılmıştı.

TCDD, o dönem yaptığı açıklamalarda konunun münferit bir hata olduğunu belirtirken, YHT seferlerini gerçekleştirecek vatandaşların gönül rahatlığıyla bu ulaşım yöntemini kullanmaya devam etmelerini istemişti.

Ancak ortaya çıkan son görüntüler kafalarda soru işareti oluşturdu.

Çünkü Çorlu'da yaşanan ve sorumlularının hesap vermediği bir katliama dönüşen kazan hiçbir ders çıkarılmamıştı.

Tren raylarının altı yine toprakla doldurulmuş ve sel sularıyla birlikte hepsi akıp gitmişti.

MISRA ÖZ'DEN ÇOK SERT TEPKİ
Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra oğlunu Çorlu'daki kazada kaybeden Mısra Öz şu mesajı paylaştı:

TCDD'DEN AÇIKLAMA
Katliama davetiye çıkaran skandal görüntüler sonrası TCDD'den yolu onarım çalışmalarının devam ettiğini belirten bir açıklama geldi. Açıklamada tren raylarının altındaki zeminin ortadan nasıl kaybolduğuna ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunulmadı:

"Ankara- Konya YHT hattının bir kesiminde başlayan aşırı yağışlar nedeniyle tren seferleri iptal edildi. Bakım ve onarım ekiplerinin incelemeleri ve gerekli önlemlerin alınması sonrası yolun trafiğe açılması için çalışmalara başlanacak. Karşılıklı olarak iptal edilen Ankara- İstanbul- Konya tren seferleri, çalışmaların neticelenmesinden sonra başlayacak ve kamuoyuyla paylaşılacak."

konya ankara yht yüksek hızlı tren tren hattı sel mısra öz